onsdag 28 januari 2009

Dag 4 - Cannabisabstinens existerar inte

Cannabisabstinensen uteblir. Existerar inte. Enda förändringen är att mitt humör är sämre än vanligt, samt att jag svettas lite mer. 
Humörsvängningarna beror nog mest på att jag känner mig så klar i hjärnan, och har problem att fylla min tid med något som känns meningsfullt. Men det går inte att jämföra med hur man blir när man slutar med nikotin, vilket ger abstinensbesvär. 
Fortsätter det såhär så kommer det ju inte att vara några problem alls :)

tisdag 27 januari 2009

Debatt i svt2 med Andreas Kleerup och Birgitta Stenberg

Jag har precis sett SVT2s debatt med Andreas Kleerup, författaren Birgitta Stenberg och journalisten Katarina Wennstam mm.
Halvintressant, och jag håller nog med Birgitta Stenbergs linje, sälj cannabis på apoteket och systembolaget. Anledningarna är många såklart, men kvinnomisshandel och pengar till staten istället för maffian är starka argument hon tar upp.
Andreas Kleerup tillför kanske inte så mycket idag, men visst fan är det sjukt att urintesta under en pågående gala. 

Kleerup och Robyn

Jag gillar också pensionärerna som tycker att det är hemskt, hemskt med narkotika alltså, att det finns och så :)



Dag 3 - Svettningar och dåligt humör

Vaknade upp svettig imorse, och på riktigt dåligt humör dessutom. Vet inte riktigt varför, men jag är nog inte riktigt utvilad. 
Känner också att drömverksamheten börjar komma igång. De senaste 2 åren har jag knappt drömt alls, eller iaf aldrig kommit ihåg. Har läst på diverse cannabis forum att många vanerökare får mardrömmar under en tid efter att de slutat, så det är väl att vänta snart.

Det svåraste är egentligen att sysselsätta sig med något, bli av med rastlösheten. Bryta en vana. Att fylla upp all tid jag har suttit och flummat är inte helt lätt, speciellt då jag inte kan koncentrera mig så långa stunder ännu. 

Men visst fan skulle en holk sitta fint :)... men jag måste hålla ut. Måste bevisa för mig själv att jag kan hantera min cannabisrökning. 

Jag är inte beroende, jag är bara van att röka jämt.


söndag 25 januari 2009

Vem fan slutar knarka på en Söndag?

Allvarligt alltså. Nu har halva dag 1 gått, och jag känner mig helt klart mycket skarpare i bollen än om jag hade tänt på i morse. Men ack så rastlös, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den ökande tankeverksamheten som infinner sig i min rostade hjärna. Jag älskar ju cannabisruset. varför ska jag sluta med något jag älskar? Och dessutom, vem fan slutar knarka på en Söndag?
Nu blev det så. Men det känns som att jag lika gärna skulle kunna köpa mig en laddning och röka på. Bara idag. Så kan sluta på en Måndag istället. Söndagar är dessutom så tråkiga.
Men jag ska hålla ut. 3 jobbiga dagar, sen ska de kommade 6 veckor gå på rulle hoppas jag. Och Söndag den 8e Mars, när kroppen är helt ren, allt THC är utsöndrat, då ska det blossas och årets rus avnjutas. Fan vad spännande, nu blev jag glad igen. Kan inte tänka mig hur ruset kommer att kännas efter en avgiftning, kommer det vara som de första gångerna med skrattnojjor osv? Jag hoppas det iaf. 6 veckor kvar, endast...

lördag 24 januari 2009

cannabis, inkörsport till tyngre droger?

Många anser att cannabis är en inkörsport till tyngre droger, och dessutom använder man det som argument emot en eventuell legaliseringav marijuana.
Legalisering av marijuana känns knappast aktuellt i Sverige ipå ett tag, men i Spanien tex, är situationen helt annorlunda.
Men jag håller med till 100%. Cannabis leder ofta till att brukaren testar andra droger. Eftersom drogen är illegal så blir du som cannabisanvändare tvungen att söka dig till en kran (kran = som säljer droger), och kommer narurligtvis att bli exponerad för och erbjuden hela utbudet.

I mitt eget fall så hade jag aldrig tänkt att testa någon annan drog, och om jag hade bott i Holland så hade jag antagligen klarat mig undan. Då hade jag tagit ett bloss på kvarterscafeét och inget mer. Här hemma i Sverige måste jag ta kontakt med min kran. Jag har aldrig bett honom om något annat än hasch och cannabis, men jag har blivit erbjuden det mesta, och jag vet att att jag kan få tag i vad som helst, när som hest.

Tack vare min kran så fick jag testa extacy, (som är ett annat kapitel). E, en undebar drog, men galet mycket mer förädisk än cannabis, och ett dagligt användande i 2 år är inte möjligt. En kemiskt framställd drog går inte att jämföra med att röka en blomma som cannabis. Det är också anledningen till att jag inte tar kokain. En drog som många av mina vänner tycker om. Tack vare cannabisen. Eller tack vare att cannabisförsäljaren också erbjuder hela registret av illegala droger.

Anledningar att sluta röka cannabis

Anledningarna att sluta röka cannabis kan vara många och väldigt olika. För mig är det uppenbart. Jag hade aldrig tänkt att bli vanerökare. Nu, efter 2 år med dagligt rökande är det dags att inse att något gick snett.

Det finns inget ont som inte för något gott med sig.
Sant. Jag hoppas kunna dela med mig av de många erfarenheter och insikter som rökande har gett mig. Ett expriment, väldigt intresannt, men som nu måste ta slut.
Problemet är ju att det känns som att det skulle kunna hålla på så här i evighet om jag inte gör något. 2 år.
Missbrukare? Nej, inte jag, men vanerökare.

Jag vaknar med bomull i huvudet varje morgon, tänder oftast en pipa nästan direkt. Innan jag sätter på kaffe eller borstar tänderna, eller gör någonting över huvud taget.

1.Bomull-i-hjärnan-känslan
Man nästan skämms lite, när man vaknar, så långsam i huvudet. Men eftersom man är så seg så hinner man inte tänka eller oroa sig allt för mycket innan pipan är tänd igen och man återgå till "normalt" läge.

2. Depression
Förstärkandet av min västerländska depression efter 2 år av cannabisbruk, beror på ett flertal saker, och har egentligen inget direkt samband med rökandet av cannabis i sig.
Jag får ingenting gjort när jag röker cannabis, och varje dag, 2 år i sträck, suck..... Sista tiden har jag kännt mig vilsen på många plan och känner att jag inte riktigt vet var jag står i livet, eller vad jag vill. Det känns som att 2 år bara passerade, snabbt, utan tid att reflektera eller uträtta något.




Galet återfall - cannabis

shit. Nästan 3 månader till är bortflummade. Galet cannabis återfall. Men nu är det dags att sluta röka cannabis, och denna gången på riktigt. Jag har nämligen märkt att jag fått lite ångest av att det inte gick vägen sist. Känner mig otroligt oproduktiv. Känner mig halvt borta om jag ska vara ärlig. Och rökandet har eskalerat de sista veckorna. Jag vaknar och blossar på natten, för att kunna somna om...

Återfallet kom efter bara några dagar, och lite strul med min sambo gjorde att jag körde på med gammal vana rakt av. I 3 månader!!. Enkelt. Slippa ta tag i det. Men nu är den sista påse gräs precis slut, så from imorgon. Ska bli spännande och nödvändigt att sluta röka cannabis dagligen.
Vet inte hur jag ska ställa mig till alkohol under de kommande 6 veckorna, jag hade tänkt vara helvit i 6 veckor, men känner samtidigt att jag vill inte sätta krav som jag sedan inte vill leva upp till. Så kanske en öl på kvällen iaf? ;)